Flexibele ruimte
Een kachel heeft vaak een centrale plek in huis. Maar hoe zorg je ervoor dat ruimtes optimaal benut worden? Met een taatsdeur sluit je de ruimte flexibel af. Normale deuren hangen met een schanier aan een deurpost. Met een taatsdeur (in de volksmond ook wel stalen deur) pivoteer je op basis van een centraal punt. Vaak aan het plafond en vloer. Hierdoor kan de deur aan beide kanten geopend worden. Wel zo handig!
Geslaagde Combinatie
De combinatie taatsdeur en kachel is een bijzonder geslaagde combinatie. Juist vanwege de tegenstelling. Een taatsdeur ziet er erg mooi en industrieel uit. Een kachel straalt juist warmte af. Omdat een taatsdeur bijzonder schaniert, is het vaak ook een stuk groter dan een normale deur. Stem de kachel goed af met de deur om een geslaagd geheel te krijgen. Zo straalt het eenheid af. Zo hebben we onlangs een DRU Maestro inbouwgaskachel geplaatst, het plaatje zegt meer dan 1.000 woorden.
Tip! In plaats van een fronthaard kan je ook kiezen voor een Tunnelhaard. Twee keer zoveel vuur aan beide kanten van de kamer.
Mocht je een soortgelijke situatie willen, laat je dan goed informeren. Het inbouwen van de haard vormt de basis van de kamer. Daar komt een van de specialiteiten van Kachelhuis Keemers aan bod. De belangrijkste vraag is het type vuur: Gas, Hout, Elektrisch of Pellet. We bieden alles aan, maar afhankelijk van de plek in de kamer moet het qua afvoer ook kunnen. De eerste stap is dus welke brandstof je wilt. Vervolgens tekenen wij het in 3D in en plaatsen de kachel, afhankelijk van de grote van het project, vaak binnen 1 a 2 dagen in.
Hout Inbouwkachel
Een inbouw houtkachel van bijvoorbeeld M-Design heeft een flinke afvoer nodig die recht omhoog gaat. Met name als je kiest voor een liftdeurhaard. Een inzetkachel van Meteor kan met een kleine afvoer uit de voeten. Mocht je een tunnelhaard
Gas inbouwkachel
Er is een ruime mogelijkheid aan gaskachels van bijvoorbeeld Bellfires, Faber, Element4 of Dru. Het voordeel van een gashaard is dat de afvoer niet verticaal omhoog hoeft, maar ook horizontaal naar de buitenmuur kan.
Pellet inbouwkachel
Er zijn veel verschillende verhalen over het inbouwen van een pellet kachel. Het blijft een houtverbranding, waarbij de beste manier van afvoeren zo hoog mogelijk naar de nok toe is. Een pellet inbouwkachel heeft wel een veel kleinere afvoer nodig!
Elektrische inbouwkachel
Mocht je wel sfeer willen, maar geen mogelijkheid hebben voor een afvoer dan kan je kiezen voor een elektrische inbouwkachel. De techniek verschilt, maar het doel is hetzelfde: sfeer brengen! Elektrische kachels werken met LED technieken, water verdampers, digitale schermen en nog veel meer!
Laat je informeren bij Kachelhuis Keemers naar alle mogelijkheden! Of stuur ons een Appje, wel zo gemakkelijk.