Installeren kachel

Kachelhuis Keemers is een no nonsense familiebedrijf wat dankzij zorgvuldige installatie door eigen monteurs staat voor kwaliteit, garantie en service.

Om de kwaliteit te waarborgen is het van belang dat de kachel op een juiste manier geïnstalleerd wordt. Daarom komt Kachelhuis Keemers altijd langs voordat we overgaan op de installatie van de kachel of haard. Tijdens dit thuisbezoek wordt er een technische inspectie uitgevoerd. Hier staat veiligheid voorop. Zo wordt er gekeken of er brandbare materialen in de buurt staan, de opbouw van het huis doorgesproken, eventueel de schoorsteen geïnspecteerd, gekeken of er voldoende ventilatie is (en of er belucht moet worden) en kan de kachel worden ingemeten. Ook wordt er interieur advies gegeven. Zo verzekerd Kachelhuis Keemers een goede start. Maak een afspraak in de showroom voor persoonlijk advies.

Hoe vindt het installeren van een Kachelhuis Keemers kachel plaats?

Rond 8:15 komen de monteurs van Kachelhuis Keemers aan bij de woning. Allereerst zal de kamer worden afgeplakt met stucloper. Dit dikke karton voorkomt beschadigingen aan de vloer. Vervolgens wordt er met tapijt een werkzone gecreëerd. Het tapijt zorgt voor extra bescherming. Kachelhuis Keemers geeft als tip mee eventueel meubels af te dekken. Waar gewerkt wordt kan het een beetje stoffen. Afhankelijk van het type kachel is de installatie aan het einde van de dag afgerond. Mocht het om een grote installatie gaan, zoals bijvoorbeeld een inbouwkachel waarbij de TV in de koof wordt verwerkt, dan kan je uitgaan van 2 dagen installatie.

Alles wat gebruikt is tijdens de installatie wordt afgevoerd en opgeruimd. Vervolgens legt de monteur uit hoe de kachel bediend moet worden. Bij een houtkachel de beste stooktips om het mooist te stoken. Bij een gaskachel en pelletkachel hoe de afstandsbediening en app werken. Ook het onderhoud van de kachel wordt doorgenomen. Klik hier voor meer informatie over onderhoud.

Kachel installeren

Afhankelijk van het type kachel zullen er verschillende werkzaamheden plaatsvinden:

Gasleiding aansluiten

Bij een gaskachel wordt eerst gekeken hoe de gasleiding kan lopen. Hiervoor werkt het Kachelhuis samen met een gecertificeerd installatiebureau: Dashorst uit Saasveld. De gasleiding zal vanuit de meterkast rechtstreeks naar de kachel leiden. De gasleiding wordt onder geen beding onderbroken, of afgetapt van een andere leiding. Na het aansluiten op de gaskachel worden de gasleidingen afgeperst en gemeten of er drukverschil plaatsvindt. Zo kunnen we 100% veilig werken.

Boren door muren of plafond

Na het correct plaatsen van de kachel moet de afvoer geïnstalleerd worden. Bij een muurdoorvoer of of dakdoorvoer moet er geboord worden door de muur. Middels een diamantboor wordt de juiste diameter uit de muur/plafond geboord. Hiervoor werkt het Kachelhuis samen met een gespecialiseerd boorbedrijf. Tijdens het boren letten we op waar de stroomleidingen liggen en proberen we dit met zorg en zo voorzichtig mogelijk te doen. Mocht er toch wat geraakt worden, proberen we dit op te lossen. Het boren is altijd op eigen risico van de klant.

Koof inbouwkachel

Indien er gekozen is voor een inbouwkachel wordt de kachel daadwerkelijk in een koof gebouwd. Hoe de koof eruit ziet is afhankelijk van de keuzes in het voortraject. Kachelhuis Keemers heeft jarenlange ervaring met verschillende ombouwen. Zo kan er gekozen worden voor een strakke ombouw. Een televisie boven de kachel. Een afwerking met een plateau en kastjes. Tijdens de ombouw worden ook de convectieroosters aangesloten. Het type convectierooster hangt af van de wensen van de klant. Deze kunnen randloos zijn, of juist geaccentueerd. Hier is meer informatie te vinden over convectieroosters. 

Inzetkachel

Mocht het om een bestaande situatie gaan, waarbij de kachel in een koof gezet kan worden (zoals een oude open haard) dan wil de opening wel eens te klein zijn. Met diamantschijven maken we de ruimte zo dat de kachel past. Mocht de kachel gelijk passen, dan schuiven we hem op de plek. Met kaders wordt er vervolgens een geheel van gemaakt.

Afvoer Rookkanaal

Afhankelijk van de situatie (nieuw of bestaand) plaatsen we de afvoer. Bij een gaskachel kan deze uit de muur steken. Bij een houtkachel zullen we richting de nok moeten werken. Dit kan binnendoor of buitenlangs. Mocht je een kanaal buitenlangs plaatsen, houd dan rekening met een koudebrug. In deze blog lees je meer over een koudebrug en hoe je er mee om moet gaan. Kachelhuis Keemers werkt altijd met het beste materiaal. Ook hier geldt, goedkoop is duurkoop. Bezuinig nooit op het afvoerkanaal. Lees hier meer over een rookkanaal

Nieuwbouwwoning

Mocht het om een nieuwbouwproject gaan, dan houden wij het contact met de aannemer wanneer we het beste langs kunnen komen. Vaak gaat dit in verschillende deelstappen en bouwen wij mee met het tempo van de aannemer. In de loop der jaren zijn er veel verschillende contacten met aannemers opgebouwd, waarbij kennis en advies is uitgewisseld. Kachelhuis Keemers denkt altijd mee!

Stuccen

Kachelhuis Keemers is gespecialiseerd in kachels en haarden, helaas niet in het stuccen. Alle kachels worden stuc klaar opgeleverd. Indien nodig kunnen wij wel van advies voorzien. 

Kachelhuis Keemers helpt graag mee met goed en eerlijk advies. We hebben een uitgebreid assortiment kachels en haarden. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak in de showroom voor persoonlijk advies.

Brandende vraag? Stel hem hier!

Kachelhuis Keemers staat altijd voor je klaar. Heb je een brandende vraag? Wil je meer informatie over een kachel? Over de installatie? Of heb je inspiratie nodig? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak in de showroom voor persoonlijk advies. Voeg zoveel mogelijk informatie toe, zodat we je met onze expertise het beste kunnen helpen. Kachelhuis Keemers helpt graag mee met goed en eerlijk advies.