Service & Onderhoud

Kachelhuis Keemers is een no nonsense familiebedrijf wat dankzij zorgvuldige installatie door eigen monteurs staat voor kwaliteit, garantie en service. Zoals alle gebruiksvoorwerpen hebben houtkachels, gashaarden en pelletkachels onderhoud en aandacht nodig. Kachelhuis Keemers biedt deze aandacht. Lees hier meer over kachel onderhoud & service of doe onderaan de pagina je service aanvraag.

IK HEB EEN HOUTKACHEL

Een houtkachel is een robuust product. Maar ook een houtkachel verdiend onderhoud. Na verloop van tijd zullen de koorden verslijten en niet goed afdichten. Indien de binnenkant van vermiculiet is, bestaat er een kans dat deze na verloop van tijd vervangen moet worden. Ook kachelruiten willen wel eens sneuvelen, of de vlamkeerplaat wordt krom gestookt. Kachelhuis Keemers biedt een ruim assortiment aan houtkachel onderdelen van verschillende merken. Belangrijk bij een houtkachel is dat er gestookt wordt met een mix van eiken, beuken, berken etc. Hardhout is niet aan te raden, aangezien dit op een te hoge temperatuur brandt. Voor het vegen van de schoorsteen werkt Kachelhuis Keemers samen met hoogwaardige schoorsteenvegers die passen bij ons bedrijf. Meer informatie over het schoonmaken en onderhoud aan uw houtkachel.

Houtkachels NunnaUuni
Kachelhuis Keemers

IK HEB EEN GASKACHEL

De vraag die consumenten vaak stellen is: hoe vaak moet je een gaskachel schoonmaken of hoe vaak moet je de gaskachel controleren? De exacte onderhoudsintervallen zijn terug te vinden in de handleiding. Het advies van Kachelhuis Keemers en vrijwel alle fabrikanten van gaskachels en gashaarden is om de gashaard jaarlijks periodiek te onderhouden. Indien glasruiten niet elk jaar worden schoongemaakt bestaat de kans dat vuil ingebakken wordt op de glasruit. De beste periode van onderhoud is na het stookseizoen. Zo kijk je niet de hele zomer tegen een vieze ruit aan en weet je dat de gaskachel het altijd doet in de winter! Meer informatie over het schoonmaken en onderhoud van een gaskachel.

IK HEB EEN PELLETKACHEL

Een pelletkachel is een innovatief product binnen de kachelwereld. Voor een optimale werking van de pelletkachel zal er onderhoud moeten worden uitgevoerd. Een deel van het onderhoud is vrij gemakkelijk en goed zelf uit te voeren. Denk aan het legen van de aslade, reinigen van de ruit en branderkamer. De pelletkachel geeft zelf aan wanneer het grote onderhoud moet plaatsvinden. Dit kan variëren aan de hand van de pellets die gebruikt worden. Tijdens het grote onderhoud vindt een complete reiniging van de pelletkachel plaats, waarbij de keerplaat, pelletreservoir, luchttoevoerkanaal en branderkamer gereinigd wordt. De schoorsteen van een pelletkachel zal ook geveegd moeten worden. Meer informatie over het schoonmaken en onderhoud van een pelletkachel.

Pelletkachel Rika
Elektrische haarden Dru

IK HEB EEN ELEKTRISCHE HAARD

Een elektrische haard heeft zeer weinig onderhoud nodig. Er wil wel eens een lamp stuk gaan, of een elektrische aansluiting minder functioneren. Heeft u een probleem of een vraag over een elektrische haard? Neem dan contact met ons op.

TARIEVEN

Service Bedragen
Kachel door ons geplaatst en minder dan 2 jaar geleden bezocht door ons € 95,-
Kachel door ons geplaatst, laatste onderhoud > 2 jaar € 130
Kachel niet ons geplaatst of onderhouden (0 meting)

0 metingen zijn mogelijk vanaf maart t/m september

€ 195,-
Kachel meer als 1 ruit +/+ € 10,- per ruit +/+ € 10,- per ruit
Kachel heeft ontspiegeld glas +/+ € 25,-
Kachel heeft een spiegelende achterwand +/+ € 25,-
Kachel heeft een ruit > 130cm +/+ € 15,-
  • Wij kunnen op geen enkele manier verantwoordelijkheid nemen voor glasruiten. Breuk of schade aan glasruiten en kosten die hieruit voortvloeien valt altijd onder verantwoording van de klant.
  • Onderhoudstarieven zijn exclusief onderdelen en kosten voor een eventueel tweede bezoek.

DOE HIER JE SERVICE AANVRAAG

    Ik vraag service aan voor een:

    Type kachel

    Geplaatst door Kachelhuis Keemers

    Foto van de kachel/type (belangrijk)