Service & Onderhoud

Kachelhuis Keemers is een no nonsense familiebedrijf wat dankzij zorgvuldige installatie door eigen monteurs staat voor kwaliteit, garantie en service. Zoals alle gebruiksvoorwerpen hebben houtkachels, gashaarden en pelletkachels onderhoud en aandacht nodig. Kachelhuis Keemers biedt deze aandacht. Lees hier meer over kachel onderhoud & service of doe onderaan de pagina je service aanvraag.

 

LET OP: Door aanhoudende drukte lukt het ons helaas niet om onderhoud aan kachels uit te voeren tot en met maart. Vanaf april hopen wij u weer van dienst te kunnen zijn. 

CO-Vrij
Enige jaren geleden heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek gedaan naar het aantal koolmonoxide vergiftigingen door het gebruik van gastoestellen in Nederland. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de overheid besloten dat de wetgeving wordt uitgebreid met een certificeringsregeling voor de installatiebedrijven. Daarin zijn eisen opgenomen voor het proces en de werkzaamheden betreffende installatie, onderhoud en service aan alle gastoestellen.

Kachelhuis Keemers is gecertificeerd  (proces-certificering) en maakt gebruik van van gekwalificeerde (speciaal daarvoor opgeleide) installateurs die gastoestellen in bedrijf mogen stellen. De procedure is dat de gaskachel pas opgeleverd wordt aan de eindgebruiker nadat er een grondige veiligheidscontrole heeft plaatsgevonden, gevolg door afmelding van de werkzaamheden bij een controlerende instantie.

DOE HIER JE SERVICE AANVRAAG

  Stookwijze kachel*:

  Type kachel:

  Geplaatst door Kachelhuis Keemers*:

  Installatie jaar kachel*:

  Foto van de situatie (belangrijk)

  Eventuele opmerkingen:

  TARIEVEN

  Service Bedragen
  Alle service aan gashaarden incl. rijtijd binnen 25km. Excl. onderdelen, 1 bezoek € 140,-
  Alle service aan pelletkachels € 150,-
  Kachel meer als 1 ruit +/+ € 10,- per ruit +/+ € 10,- per ruit
  Kachel heeft ontspiegeld glas +/+ € 25,-
  Kachel heeft een spiegelende achterwand +/+ € 25,-
  Kachel heeft een ruit > 130cm +/+ € 15,-
  • Wij onderhouden in principe (bijzondere gevallen daargelaten) alleen de gas en pelletkachels die (bewezen) door ons geplaatst zijn.
  • Wij kunnen op geen enkele manier verantwoordelijkheid nemen voor glasruiten. Breuk of schade aan glasruiten en kosten die hieruit voortvloeien valt altijd onder verantwoording van de klant.
  • Onderhoudstarieven zijn exclusief onderdelen en kosten voor een eventueel tweede bezoek.

  Volg ons op social media voor de leukste nieuwtjes en acties!

  AFVOERKANAAL INSPECTEREN

  Voor veilig stookgemak is het noodzakelijk om (indien er problemen zijn) het rookkanaal te inspecteren. Dit komen we met name tegen bij verouderde schoorstenen. Visuele inspectie aan de buitenkant is niet altijd afdoende. Daarom maken wij gebruik van  hoogwaardige inspectiemiddelen, in ons geval met behulp van de Wöhler VIS 700 met endoscoop. Door deze hoogwaardige camera kunnen we de binnenkant van het rookkanaal inspecteren. De beelden zullen dan onderzocht worden door onze collega’s en voorzien van advies. Dit advies kan worden omgezet in een vrijblijvende offerte.

  IK HEB EEN HOUTKACHEL

  Een houtkachel is een robuust product. Maar ook een houtkachel verdiend onderhoud. Na verloop van tijd zullen de koorden verslijten en niet goed afdichten. Indien de binnenkant van vermiculiet is, bestaat er een kans dat deze na verloop van tijd vervangen moet worden. Ook kachelruiten willen wel eens sneuvelen, of de vlamkeerplaat wordt krom gestookt. Kachelhuis Keemers biedt een ruim assortiment aan houtkachel onderdelen van verschillende merken. Belangrijk bij een houtkachel is dat er gestookt wordt met een mix van eiken, beuken, berken etc. Hardhout is niet aan te raden, aangezien dit op een te hoge temperatuur brandt. Voor het vegen van de schoorsteen werkt Kachelhuis Keemers samen met hoogwaardige schoorsteenvegers die passen bij ons bedrijf. Meer informatie over het schoonmaken en onderhoud aan uw houtkachel.

  Houtkachels NunnaUuni
  Kachelhuis Keemers

  IK HEB EEN GASKACHEL

  De vraag die consumenten vaak stellen is: hoe vaak moet je een gaskachel schoonmaken of hoe vaak moet je de gaskachel controleren? De exacte onderhoudsintervallen zijn terug te vinden in de handleiding. Het advies van Kachelhuis Keemers en vrijwel alle fabrikanten van gaskachels en gashaarden is om de gashaard jaarlijks periodiek te onderhouden. Indien glasruiten niet elk jaar worden schoongemaakt bestaat de kans dat vuil ingebakken wordt op de glasruit. De beste periode van onderhoud is na het stookseizoen. Zo kijk je niet de hele zomer tegen een vieze ruit aan en weet je dat de gaskachel het altijd doet in de winter! Meer informatie over het schoonmaken en onderhoud van een gaskachel.

  IK HEB EEN PELLETKACHEL

  Een pelletkachel is een innovatief product binnen de kachelwereld. Voor een optimale werking van de pelletkachel zal er onderhoud moeten worden uitgevoerd. Een deel van het onderhoud is vrij gemakkelijk en goed zelf uit te voeren. Denk aan het legen van de aslade, reinigen van de ruit en branderkamer. De pelletkachel geeft zelf aan wanneer het grote onderhoud moet plaatsvinden. Dit kan variëren aan de hand van de pellets die gebruikt worden. Tijdens het grote onderhoud vindt een complete reiniging van de pelletkachel plaats, waarbij de keerplaat, pelletreservoir, luchttoevoerkanaal en branderkamer gereinigd wordt. De schoorsteen van een pelletkachel zal ook geveegd moeten worden. Meer informatie over het schoonmaken en onderhoud van een pelletkachel.

  Pelletkachel Rika
  Elektrische haarden Dru

  IK HEB EEN ELEKTRISCHE HAARD

  Een elektrische haard heeft zeer weinig onderhoud nodig. Er wil wel eens een lamp stuk gaan, of een elektrische aansluiting minder functioneren. Heeft u een probleem of een vraag over een elektrische haard? Neem dan contact met ons op.