Persoonlijke Top 5 gashaarden van Bastian Keemers

Mij wordt gevraagd mijn persoonlijke top 5 gashaarden samen te stellen. Dat is een lastige opdracht daar er voor elke situatie een ander perfect plaatje samen te stellen valt. Welke positie neemt de gashaard in? met welk doel wordt de gashaard geplaatst? Welke omgeving speelt mee? Uiteraard de smaak van de consument.  Maar omdat het om mijn persoonlijke voorkeur gaat laat ik het adviseren even los. Ik kijk naar de vorm, het vuur, de kwaliteit en de toepasbaarheid van de gashaard. Uiteraard speelt mijn eigen smaak mee! 

1: Bellfires View Bell York

Deze Bellfires View Bell York heeft veel vuurzicht en vele gezichten. Een cryptisch begin van mijn top 5.

Ik bedoel ermee te schrijven dat de View Bell York 3 zijdig is en dus vanuit vele kanten het vuur gezien kan worden. Daarnaast kan je deze haard toepassen in een hele strakke opstelling met een hele strakke ombouw, maar ook als kachel in een totaalplaatje met TV opbouw. In de eerste variant is de view Bell York uit te rusten met een heel gaaf kader zodat de kachel megastrak af te werken is. (zie plaatje 1).

View Bell York 3

Bellfires View Bell York gashaard 1

In de 2e variant kan je de gashaard uitbreiden met opbergmogelijkheden en ook deze variant kan je helemaal zelf (lees: samen met ons) samenstellen. Wil je liever iets landelijker? Dan kan je de kast uitvoeren met houtstructuur, wil je strak: Dan kan de kast uitgevoerd worden met een wit blad en witte fronten. Daarnaast bepaalt de klant welk vuur in de Bellfires View Bell York haard zit. Vuur uit de blokken met een gloeibed gevormd door lampjes? Of toch liever het Line Fire. Beide met een uitschakelbare brander zodat de Bellfires View Bell York altijd het gewenste vermogen afgeeft.

Bellfires View Bell York gashaard 2

2: Dru Meastro 75 XTU

Als een gashaard een houtvuur moet nadoen, dan is Dru met deze gashaard Meastro 75XTU gashaard zeker geslaagd. Prachtig natuurgetrouw vuur uit de grote natuurgetrouwe houtblokken. Het vuur grijpt om de blokken heen en laat pas bovenin de haard los.  De embers gloeien fijn op de bodem. Veel vuurzicht door de extra hoge ramen. Vuur van alle kanten. Een echte eyecather. Als het om Room dividers gaat, vindt ik deze de Dru Meastro 75 XTU TOP.

Dru Meastro 75 XTU gashaard  1

3: Attika Viva 100 L

Vrijstaande gashaarden zijn bezig aan een unieke revival. Waar we circa 10 jaar geleden een zeer beperkt aanbod vrijstaande gashaarden hadden, hebben we nu een zeer riant aanbod met vrijstaande gashaarden. Een van de eerste die deze revival mogelijk maakte en nog steeds maakt is de Attika gashaard. Van Oudsher is Attika fabrikant van supermooi gevormde houtkachels. Die lijn hebben ze doorgetrokken in de vrijstaande gaskachelserie. De Attika Viva stel je zelf samen. 6 verschillende kleuren, 3 verschillende hoogtes, 2 verschillende deuren en zijruiten ja of nee. Met een paar verschillende keuzes kan je echt een totaal andere gashaard aanbieden. Echt goed bedacht! Kijk maar eens hieronder. Dezelfde haard maar 2 uitstralingen.  Daarnaast is de kachel uitgerust met een hele mooie ‘uit de blokken’ brander. Stel de haard zelf samen op deze configurator: https://attika.ch/de/service/konfigurator

Attika Viva 100 Gashaard 1

Attika Viva 140 gashaard 1

4: Element Sky T

De Element Sky T is de ultieme doorkijkhaard! Vooral in de uitvoering met ontspiegeld glas is het gewoon een plaatje. Grote vlammen zorgen voor een prachtig schouwspel in deze Element 4. De gashaard is groot, maar neemt ook betrekkelijk weinig ruimte in.  zodat de haard in elke woonkamer ingebouwd kan worden. Absolute aanrader ook als de haard gebouwd mag worden tussen bijvoorbeeld de woonkamer en de uitbouw buiten. Maar dat is ook een specialiteit van ons!

Element 4 Sky T gashaard 1

 5: Mijn eigen gashaard, de Bellfires Topsham Large

Dan komen we bij de laatste van de top 5 gashaarden. Lastig hoor, want dat betekend eigenlijk dat de rest niet thuishoort in dit rijtje. Natuurlijk heb je zelf favorieten, maar wij proberen altijd te denken vanuit de klant. Om mijn top 5 te complementeren zit ik sterk te denken aan mijn eigen gashaard. Die heb ik toch niet voor niets genomen. In de woonkamer heb ik een houtgestookte haard, maar in de keuken heb ik een Bellfires Topsham Large. Deze Bellfires gashaard uitgevoerd met een mooi frame vond ik qua maten en qua vuur een magistraal mooie gashaard. Ik ben zelf niet zo van de poespas, dus er moest een strakke haard komen. Dankzij het vuur uit de blokken (premium fire) en het prachtige gloeibed geniet ik elke winter weer van mijn haardje!

Bellfires Topsham Large Gashaard, wil je de kachel in de keuken van Bastian zien? Maak dan een afspraak!

One reply on “Persoonlijke Top 5 gashaarden van Bastian Keemers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.