Interieur advies

Kachelhuis Keemers heeft vanaf haar bestaan al ruim 5000 kachels geplaatst. Met ruim 40 merken en een showroom van meer dan 400m2 kunnen we dankzij veel ervaring een persoonlijk interieur advies geven. Geen idee waar de kachel moet komen te staan in de kamer?

Een aantal stappen zijn belangrijk tijdens de zoektocht naar de perfecte kachel:

Stap 1: Kies de juiste haard

Kies de juiste haard voor de indeling van de kamer. Zo kan je twee ruimtes creëren door te kiezen voor een Roomdivider kachel. Wil je juist een knus hoekje, kies dan voor een hoek, driezijdige of fronthaard. Zo kan je de kamer om de kachel bouwen.

Showmodel Faber Aspect Premium RD L
Bellfires Smart Bell 90/70

Stap 2: Kies de juiste plek – interieur advies

Een kachel neemt vaak een prominente plek in. Maar ook de televisie vinden veel consumenten belangrijk. Wil je om de haard zitten of om de televisie? Kachelhuis Keemers is specialist in de ombouw van haarden. Wij creëren en ontwikkelen de ombouw van de haard zodanig dat de TV en Kachel een geheel worden. Voorbeeld: een strakke gashaard van Bellfires met een televisie geïntegreerd. Dit kan ook worden gedaan door middel van een plateau met kasten. Voorbeeld 2: een driezijdige haard van bellfires met een plateau van keramiek en hoogglans kasten. Kachelhuis Keemers ontzorgt, en regelt de gehele installatie van a tot z. 

Stap 3: Afwerking van de kachel

De afwerking van een kachel is erg belangrijk. Bij een voorzetkachel kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor staal of speksteen. Voor een inbouwhaard kan het worden behangen of gestuct. Bij stucen zijn de mogelijkheden eindeloos, van een strakke betonlook tot een koof met kastjes en laden. Kachelhuis Keemers stuct niet, dit zal dus nooit in de prijs worden meegenomen. Uiteraard kunnen we hier wel mee helpen en adviseren. 

Houtkachels NunnaUuni
Element 4 Modore 95

Stap 4: Let op brandbare materialen

Er moet altijd afstand worden gehouden van de kachel tot brandbare materialen. Denk hierbij als de gordijnen opgehangen moeten worden, het vloerkleed dichtbij ligt of de meubels er niet ver genoeg af kunnen staan. Sommige kachels zoals Element4 zijn hiervoor geoptimaliseerd en hebben een relatief kleine inbouwdiepte. 

Stap 5: Intekenen van de kachel

Laat de kachel intekenen bij Kachelhuis Keemers door middel van 3D schetsen. Neem dus altijd de bouwtekening mee of foto’s van de situatie! Hiermee kunnen wij het beste interieur advies geven.

Kachelhuis Keemers

Brandende vraag? Stel hem hier!

Kachelhuis Keemers staat altijd voor je klaar. Heb je een brandende vraag? Wil je meer informatie over een kachel? Over de installatie? Of heb je inspiratie nodig? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak in de showroom voor persoonlijk advies. Voeg zoveel mogelijk informatie toe, zodat we je met onze expertise het beste kunnen helpen. Kachelhuis Keemers helpt graag mee met goed en eerlijk advies.